Geometrik çizimler için programlar

3 Ekim 2010 Pazar0 yorum

Değerli Arkadaşlar,

Ders etkinliklerinde kullanabileceğiniz,geometrik çizimlerinizi rahatça oluşturabileceğiniz,projeksiyonla sunum yapabileceğiniz iki tane link öneriyorum.Umarım işinize yarar.

GeoGebra Nedir ?

GeoGebra cebir ve geometriyi birleştiren, ilköğretimden üniversiteye matematik öğretme ve öğrenme faaliyetlerinde etkin kullanım alanlarına sahip olan bir araçtır. Yazılımın ücretsiz olması, sürekli olarak kendini yenileyebilmesi, hem arayüz olarak hem de komutlarıyla Türkçe’ye çevrilmiş olması (Geogebra; Erol KARAKIRIK, Mustafa DOĞAN ve Süleyman CENGİZ tarafından Türkçe’ye çevrilmiştir.), bir bilgisayar cebiri sistemi özellikleri ile dinamik geometri yazılımı özeliklerine sahip olup bu iki özelliği kendi bünyesinde birleştirmesi bu yazılımın sınıflarımızda kullanımının olumlu yönleri olarak gösterilebilir. Öğrenci ve öğretmenler GeoGebra’yı kullanarak etkileşimli ve yaratıcı uygulamalar geliştirebilirler.
Uluslar arası GeoGebra Enstitüsünün Amacı :

1.Eğitim ve Destek: Profesyonel gelişim fırsatları sağlayıp koordine etmek, öğretmenler ve öğretmen adaylarını desteklemek.

2.Gelişim ve Paylaşma: Sınıf materyalleri ve workshop kaynaklarını paylaşmak ve geliştirmek ve dinamik matematik yazılımı GeoGebra’yı sürekli bir biçimde geliştirmek.
3.Araştırma ve İşbirliği: Matematik öğrenimi ve öğretimi üzerine odaklanan GeoGebra ile ilişkili araştırmaları, UGE’nün eğitim ve geliştirme aktivitelerini geliştirmek ve haberdar etmek amacıyla, desteklemek ve yönetmek. Ve UGE ve yGE’leri arasındaki ve uluslararası meslektaşlar arasındaki işbirliğini ilerletmektir.

http://www.geogebra.org/webstart/geogebra.html

GEOMETRİK ÇİZİM, ANLATIM, UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME SİSTEMİ

Test, Soru Bankası Ekleme, Düzenleme, Değerlendirme,Resim Kopyalama, Bitmap ve Jpeg Resim Kaydetme,Çalışmanıza Yeni Sayfalar, Şekiller Ekleme, Gezinme, Çalışmayı Kaydetme ve Açma..
Daha bir çok farklı özellikler barındıran bir program...

http://www.interaktifegitim.com/geometrix/geometriXweb.htm
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. teleyorum - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger