Örnekköy-İncesu

27 Mart 2011 Pazar0 yorum

Ülkemizde güzel gelişmeler oluyor.Opet'in uzun zamandır uyguladığı "Örnekköy" projesi de bunlardan birisi... Anadoluyu gezen uzmanlar,belirledikleri beldelerde , köylerde yaşayanların gelenek ve göreneklerini,yaşam biçimlerini,dokusuna  uygun biçimde projelendiriyor ve halkla el ele vererek,yerleşim birimlerinin çevre düzenlemesiyle birlikte,temel yaşam biçimlerini de şekillendirerek çağdaş dünyaya tanıtıyor.

Blogumuzda,örnekköy uygulamasına seçilen Keçiborlu-İncesu Beldesini biraz tanıtalım.

Belde İstanbul-Antalya yolu üzerinde,geniş bir ovaya bakan vadinin eteğinde kurulu.Yerel bilgilere göre,sekizyüz yıllık bir geçmişe sahipolan belde de Türkmen yörüklerinden olan  halkı,dünya şartlarına uyarak göç vermesine rağmen,beldeden ayrılanlar ilişkiyi koparmadan,sürdürmeyi sağlamışlardır.Gurbetçilerin özellikle yaz aylarında izinlerini doğdukları yerde geçirmeleri buna güzel bir örnektir.

Tarım ve hayvancılıkla geçinen belde insanı her yıl,Temmuz-Ağustos aylarında Kültür ve Sanat Festivali düzenleyerek belde de;,gelenek ve göreneklerini bozmadan sürdürmektedirler. Özellikle teke yöresi folklor etkinlikleri ve müziğe tutkularıyla da yörede isim yapmışlardır.

Belde halkını kutluyor,başarılar diliyoruz.

[embed]http://youtu.be/l_BzfCbiE2U[/embed]

İncesu-Örnekköy from soyoz on Vimeo.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. teleyorum - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger