Televizyonunuz nasıl Smart TV olur?

11 Kasım 2011 Cuma0 yorum

Öncelikle Smart TV nedir oradan başlıyalım. Akıllı televizyon ile normal televizyon arasında ki tek fark internete bağlı olmasıdır. Türkiye’de tam anlamıyla kullanıma girmeyen akıllı tv Avrupa’da ve Amerika’da nerdeyse 2 senedir efektif olarak kullanılıyor.

Akıllı tvlerde aynı akıllı telefonlarda olduğu gibi uygulamalar/widgetlar bulunuyor. Facebook, hava durumu, twitter, youtube, internet radyoları gibi uygulamaları ile televizyon ekrarnınızdan kontrol edebiliyorsunuz. İnternet bağlantısı ve uygulamalar sayesinde film yada herhangi bir medyayı izlemek için tek başına televizyonunuzun yeterli oluyor. Netflix, Hulu, Blockbuster gibi medya kirlama ve satış şirketleri bu uygulamalardan en popüler olanları. Bu servisler sayesinde direk televizyonunuzun kumandası ile film satın alabiliyor, kiralayabiliyorsunuz. Türkiye’de maalesef bu servisler telif hakları sebepleriyle kullanılamıyor.

Şimdi gelelim evinizde ki normal bir televizyonu nasıl bir akıllı televizyona dönüştüreceğimize. İhtiyacınız olan tek donanım medya oynatıcı. Bu medya oynatıcı televizyonunuza bir HDMI kablo aracılıyla bağlanıyor. İnternet ağınıza bağlanan bu cihaz kendi üzerinde ki yazılımı sayesinde televizyonunuzu bir akıllı televizyondan farksız kılıyor.

Medya oynatıyı seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli özelliğe bakalım. Türkçe altyazı desteği, kolay kullanışlı arayüz yazılımı, full HD desteği, USB genişleme yuvası(Harici hard disk takmak için), dahili hard disk, wi-fi opsiyonu ve bence en az üzerinde durulan ama bi o kadar da önemli olan codec ve format desteği gibi sıralıyabiliriz.

Piyasada çok ciddi miktarda medya oynatıcı cihaz mevcut. Bütün bu cihazların arasında en beğendiğim ve kendim kullandığım cihaz olan Western Digital TV Live Hub. Cihaz hız olarak sorunsuz çalışıyor codec ağı oldukça geniş, full HD’yi destekliyor ve 1 Tb’lık dahili hafızaya sahip. USB’den bağlıyacağınız bir alıcı ile de wi-fi ağınıza bağlıyabiliyorsunuz. Söyleyebileceğim tek eksik 1 adet USB porta sahip olaması. Aynı anda hem bir hard disk hemde bir USB wi-fi alıcısı bağlıyamamak sıkıntı. Neyse ki dahili hafızası bu sıkıntıyı fazla karşınıza çıkartmıyor.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. teleyorum - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger