Çocuğunuzu İnternet Ortamında Koruyun

12 Ocak 2012 Perşembe0 yorum

İnternet kullanımı çığ gibi büyüyor.Yediden yetmişe her kuşağın ortak kullanım alanı oldu.Anne ve babaların eve bilgisayar almakla almamak arasında zor bir karar aşamasına geldikleri bu günlerde,tercihlerini zorunlu şekilde bilgisayar edinmek yönünde kullanmaları gerekmektedir.
Zira,bilgisayar yoksa,çocuk bir şekilde (arkadaşında,okulda,internet kafede) ulaşıyor ve internet dünyasının büyülü havasına kapılıyor.Doğal olarak,istenmediği halde,bütün çabalarınıza rağmen ileride büyük sorunlara yol açabilecek  küçük yalanlar başlıyor.Öyle umuyoruz ki,hiç bir anne baba,çocuğunun yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmesini istemez.


Bu durumda yapılması gereken bir bilgisayar ve internet ulaşımı edinmektir.İşte tam bu aşamada da sihirli kutunun onca iyi yanlarına rağmen,para kazanma hırsı yada başka nedenlerle bir çok site de,her yaş grubuna uyan programlar,içerikler sunulmaktadır.Unutmayalım ki,en rahat etkileyebildikleri kesim,çocuk gruplarıdır.

Anne-babaların en büyük korkuları da,internet ortamında çocuklarını takip etmede yeterli güvenliği sağlayamama korkusudur.

Anne ve babaların bir nebze olsun yardımına,güvenli internet kullanımı hakkında bilgi ve paylaşım oluşturan bir site  yayını oluşturulmuştur.Bu sitedeki önerileri dikkatlice uygulamak,şu an yapılacak en akıllıca öneridir.Tabii,sadece sitedeki önerileri uygulamak yanında,gizli takiple,kontrolü de elden bırakmamak,gerekmektedir.

Çocuğunuzu  internetin zararlı yönlerinden korumak için bilgi edinmek isterseniz,

http://www.guvenliinternet.org/guvenli/cocuklar

sitesini ziyaret etmeniz,yararlı olacaktır.

Guvenli İnternethttp://www.guvenliinternet.org/guvenli/bilgisayarlar
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. teleyorum - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger