On Gerekli Program

10 Şubat 2012 Cuma0 yorum

Yeni bir bilgisayar aldığınızda yada bilgisayarınıza format attığınızda birçok programa ihtiyacınız olacak. Her bilgisayarda olması gereken 10 ücretsiz programı sizin için listeledik. Bu programları kullanmak size rahat bir bilgisayar kullanımı sağlayacaktır.
1- VLC Player
Hemen hemen tüm medya formatlarını rahatlıkla oynatabilen VLC Player kesinlikle bilgisayarınızda olmalı. Basit arayüzü sayesinde daha rahat kullanmanızı sağlıyor.


2- Chrome
Web tarayıcıları arasında performans açısından en başarılı olan Chrome, keyifli bir internet kullanımı için bilgisayarınızda kesinlikle bulunmalı.

3- 7-Zip
Sıkıştırılmış dosyaları açmak ve dosyalarınızı sıkıştırabilmek için ücretsiz ve başarılı bir program olan 7-Zip, 7z, Zip, TAR gibi dosya türlerini rahatlıkla açabiliyor.

4- uTorrent
Torrent nedir? konusunda daha önce bilgi vermiştik. Eğer torrent ile dosya indirmek istiyorsanız, tercih etmeniz gereken en iyi torrent yazılımı olan uTorrent ile sorunsuz ve hızlı olarak büyük boyutlu dosyalarınızı indirebilirsiniz.

5- CCleaner
Bilgisayarınız zaman içerisinde siz kullandıkça bir çöplüğe dönüşür. Siz ne kadar programlarınızı kaldırsanız, dosyalarınızı silseniz de onlar arkasında çöpler bırakacak ve uzun bir süreden sonra sisteminizi olumsuz etkileyecek. İstenmeyen çöpleri temizlemek için CCleaner en iyi seçeneklerden biri.

6- Foxit Reader
PDF formatında ki dosyalar özellikle e-kitap devri başladığından itibaren oldukça yaygınlaştı. PDF formatındaki dosyaları kolay bir şekilde açabilen programlardan biri olan Foxit Reader kesinlikle bilgisayarınızda bulunmalı.

7- Open Office
Her bilgisayar kullanıcısının bir gün yolu ofis programlarına düşmüştür. Ofis programı ihtiyacınızı ücretsiz olarak en iyi şekilde karşılayabilecek olan Open Office, ücretli kardeşleri ile yarışır seviyede.

8- AntiVir
Her bilgisayarın korunması gerekmektedir. İnternet üzerinden, usb belleklerden, CDlerden gibi bir çok yerden bilgisayarınıza sizin ve bilgisayarınızın kötülüğünü isteyen zararlılar bulaşabilir. Bu zararlıları temizlemek için en iyi ücretsiz seçenek olan AntiVir kesinlikle bilgisayarınızda bulunmalı.

9- Trillian
Mesajlaşma programları içerisinde en yüksek kalite ve en çok hesap desteği veren Trillian ile msn, gtalk, facebook, twitter, aim, sykpe gibi bir çok hesabınızı ekleyerek tek bir yerden kontrol edebilirsiniz.

10- jDownloader
Bir çok indirme sitesini destekleyen jDownloader ile indirme işlemlerinizi sıralayarak indirme işlemi için bırakabilirsiniz. Modem resetleme, premium hesap ekleme gibi bir çok özelliği bulunan program, indirme yöneticisi olarak bilgisayarınızda bulunmalı.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. teleyorum - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger