Türkiye’nin ilk film müziği eğitimi

8 Ekim 2012 Pazartesi0 yorum


Modern Müzik Akademisi’nin 2 yıl süreli film müziği programına lise mezunu, belli bir müzik birikimi olan herkes başvurabiliyor.

Modern Müzik Akademisi ( http://mma.gen.tr/ ), Türkiye’de ilk kez  ”Film Müziği Bölümü”nü hizmete açtı.
 Bölüm başkanlığını Doruk Somunkıran’ın yürüttüğü ve 2 yıl süren  programa  lise mezunu, belli bir müzik birikimi olan herkes başvurabiliyor. 
Modern Müzik Akademisi Müdürü Güç Başar Gülle, AA muhabirinin sorularını  yanıtlarken, film müziğinin, film endüstrisinin bir parçası olmaya başladığı  zamanlarda sadece Klasik Batı Müziği repertuvarının örneklerinin taklit  edilmesiyle müzik ihtiyacının giderilmeye çalışıldığını söyledi. Gülle, Klasik  Batı Müziği eğitimi almış müzisyenlerin film müziği endüstrisinde yer aldığını  anlattı. 
Özellikle Amerikan sinemasının gelişmesiyle müzik eğitimi veren  kurumlarda film müziği bölümü ihtiyacının hissedildiğine dikkati çeken Gülle, son  30 yıldır birçok müzik okulu için film müziği bölümünün önemli yer tuttuğunu  kaydetti. 
Gülle, Modern Müzik Akademisi’ndeki ”Film Müziği” programının 2 yıl  sürdüğünü kaydederek, şu bilgileri paylaştı: 
”İlk yıl öncelikle temel müzisyenlik dersleri veriliyor. Bu dersler,  Kulak Eğitimi, Caz ve Klasik Armoni, Temel Piyano Eğitimi, Aranjman. İkinci yıl  ise uygulamaya yönelik dersler veriliyor. Bunlar Film Müziği Tasarımı, Elektronik Ses Tasarım, Jingle Yazımı, Orkestrasyon. Ayrıca Film Müziği tarihi dersiyle de  öğrencilerimize genel bir görüş kazandırmaya çalışıyoruz.”
 Programa lise mezunu, belli bir müzik birikimi olan herkesin  başvurabildiğini belirten Gülle, yapılan seviye belirleme sınavı ile adayların  programa alındığını kaydetti.
 Gülle, net bir oran bilinmese de Türkiye’de çok fazla film müziği veya  görsel yapım için müzik eğitimi almış müzisyen bulunmadığına işaret ederek,  ”Müzisyen, sektörde kendini tanıtırken yaptığı örnek çalışmalarla daha net bir  resim ortaya koyabilir. Bunu sağlamak için belli bir müzisyenlik eğitimi dışında  deneyimli bir eğitmenle yapılacak uygulamalarla elinde oluşacak kısa süreli  görseller için tasarlanan müzikler, müzisyeni tanıtan en somut örnekler  olacaktır” dedi.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. teleyorum - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger