Karne Tatilini Verimli Değerlendirin

23 Ocak 2012 Pazartesi0 yorum

Eskiden "15 Tatil" veya "Şubat Tatili" derdik,ara karne tatiline.
Çocukluk işte...yoğun geçen bir dönemin ardından,on beş günlük bir ara,sokağın kardeşliğiyle şenlendirilmeye çalışılırdı.
Verilen kitap özeti ödevleri,yarım yamalak hazırlanır,sokağın üstünlüğü galip gelirdi.Son iki güne de ne varsa sıkıştırılır, dağ gibi sandığımız ödevler,tatili burnumuzdan getirirdi.


Şimdi,zaman değişti.Görsel Eğitim araçları çoook gelişti.Çocuğu eve kapatmak yada zamanını boş-boş sokaklarda geçirmesi yerine,hem oyunlar oynayabileceği hemde oynarken öğrenebileceği kültür etkinlikleri oldukça yaygınlaştı.Bütün mesele,ebeveynlerin zaman ayırarak,çocuklarını bu tür etkinliklere yönlendirmeleri ve en önemlisi,bu etkinliklerle buluşturabilmeleridir.

Büyük kentlerde yaşayan çocukların daha şanslı olduğu etkinliklerin başında,sinemaya gitmek, tiyatro izlemek yada spor etkinlikleri yapmak,müze gezilerine katılmak bunların başlıcalarıdır.
Çocuğun eğlenerek öğrenmesi için daha farklı arayışlar için ise akla,"Bilim Okulları" gelmektedir.
23 Ocak 2012 günü etkinliklerine başlayacak olan İstanbul Bilim Okulu,yetenekli öğrenciler için bulunmaz fırsatlar sunuyor.
http://www.bilimmerkezi.org.tr/tum-haberler/81-kis-bilim-okulu-basliyor.html
Haftalık yada iki haftalık program seçeneği ile hergün 10.00-17.00 saatleri arasında hazırlanan programlarda çocuklara;bilim-kültür-sanat alanlarında uygulamalı etkinlikler ve geziler sunulmaktadır.

Konu ile ilgili daha geniş bilgi edinmek isteyenler,Bilim Okulu sitesine girerek, daha geniş bilgiye ulaşabilirler.
İlgilenenler için,buyrun video sayfasına link:

http://www.facebook.com/bilimmerkezi?sk=app_2392950137


Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. teleyorum - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger