İngilizce öğrenmede internetin önemi

10 Nisan 2012 Salı0 yorum


Hayatımızın her alanında büyük kolaylıklar sağlayan ve zaman sorununu ortadan kaldıran internet, dil öğreniminde de büyük katkı sağlamaktadır.


İngilizce öğrenirken internetin önemi
İnternetten önce üniversiteye veya koleje gitmiyorsanız dil öğrenmeniz çok zordu. Kendi başınıza evde kitapları önünüze koyarak dil öğrenilebileceği fikri pek inandırıcı gelmiyordu. Çevrenizde dil öğrenebileceğiniz bir kurs mevcut değilse İngilizce öğrenmek çoğu zaman hayal olmaktan öte gidemiyordu. Ancak internetin hayatımıza girip yaygınlaşmasıyla her şeyde olduğu gibi dil öğretiminde de büyük mesafe kaydedildi. Dilediğimiz zaman istediğimiz dildeki kaynaklara saniyeler içerisinde ulaşabilir hale geldik. İnternette oyun oynamak,müzik dinlemek ve başka ülkelerden kişilerle sohbet etmek bile dilimizi geliştirmemize yardımcı olmaya başladı.

İnternetcsayesinde yeni iş imkanları da doğdu ve insanlar evlerinden çıkmadan para kazanma şansını elde ettiler. Online dersler sayesinde üniversitedeki derslere katılarak bilgi birikimini arttıran kişiler, sınavlara bilgisayar başında girerek zamandan tasarruf ettiler. İnternetin bu nimetlerinden dil eğitimcileri de faydalandılar. Online dil dersleri ile dünyanın dört bir ucundakiler kişileri bir araya getiren ve İngilizce öğretmeyi hedefleyen kurumlar büyük başarı da elde ettiler. Kursa gidecek vakti olmayan kişiler günde 15-20 dakikasını ayırarak dil öğrenebildiğini görünce internetin önemi bir kez daha anlaşıldı.

Dil öğrenirken interneti etkili kullanabilmek için birkaç önerimiz var. Bize kulak verin, dilinizi geliştirmek daha kolay olsun!

Yabancı dilde müzik dinlerken şarkı sözlerinin üzerinde yazdığı videoları seçmeye özen gösterin. Görme algısıyla desteklenen dinleme daha etkili olacaktır.
Yabancı arkadaşlar edinip sohbet etmeye özen gösterin. İngilizceyi çok iyi bilen biriyle konuşmaktan çekinebilirsiniz. Kendi seviyenizde, İngilizceyi yabancı dil olarak kullanan biriyle konuşmak sizi rahatlatacaktır.

Telefonunuz veya bilgisayarınızda kullandığınız programları İngilizce dil seçeneği ile kullanmaya özen gösterin. Oturup ezber yapmak yerine pratiğe dökülen dil eğitimi daha keyifli ve etkilidir.
İngilizce öğrenmenin en etkili yolu!

İngilizce Online Eğitim




Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. teleyorum - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger